Connect with us

Ενημέρωση

«Συγκλονιστική κακοκαιρία, μηδενική ορατότητα…»: Σοκάρει ο Γιάννης Καλλιάνος για την κακοκαιρία που είναι προ των πυλών!

Καιρός: «Στα 12 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με την πρόγνωση κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί» λέει ο Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με την «Ωκεανίδα», την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα το βράδυ. «Η κατάσταση μοιάζει με αεροπλάνο που έχει χάσει όλα του τα όργανα, έξω επικρατεί συγκλονιστική κακοκαιρία, μηδενική ορατότητα και που καλείται ο πιλότος να προσγειώσει το αεροπλάνο με το μάτι, με μοναδικό σύμμαχο την εμπειρία του και χωρίς ασφαλώς να υπάρξει καμία ανατάραξη ώστε να αγχωθούν οι επιβάτες» συμπληρώνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου έχει ως εξής:

ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ «ΕΡΓΑΛΕΙΑ», ΣΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Στα 12 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με την πρόγνωση και την παρουσίαση του καιρού κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Ακόμη και τώρα, λίγες ώρες πριν την έλευση της κακοκαιρίας, υπάρχουν τεράστιες διάφορες μεταξύ των κορυφαίων προγνωστικών μοντέλων. Ακόμη και τα συνήθη εύστοχα, κορυφαία δηλαδή αλλά και παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα αποκλίνουν τόσο πολύ μεταξύ τους, που αλλά δίνουν χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής και άλλα χιόνια μόνο στις ορεινότερες περιοχές του νόμου.

Προφανώς, εμείς οι Μετεωρολόγοι που είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού λόγω της συνεχούς και πολυετούς παρουσίας μας στα ΜΜΕ, είμαστε νυχθημερόν πάνω από τους υπολογιστές μας «κυνηγώντας» τη σωστή ανάλυση ώστε να είστε και εσείς έγκαιρα, σωστά και αναλυτικά ενημερωμένοι. Καλώς ή κακώς, στη συγκεκριμένη μεταβολή του καιρού κάποιοι από εμάς θα δικαιωθούν, κάποιοι ακόμη και θα εκτεθούν.

Πιστέψτε με όμως, κανείς δεν θα φταίει αν εκτεθεί και κάνεις δεν θα είναι τόσο δεινός προγνώστης εάν επαληθευτεί. Είναι τόσο δύσκολη η προσεχής κακοκαιρία που ουσιαστικά εμείς οι Μετεωρολόγοι μένουμε αβοήθητοι από τα προγνωστικά μοντέλα και πλέον πάμε σχεδόν στα τυφλά για να περιγράψουμε τον καιρό των επόμενων ημερών.

Η κατάσταση μοιάζει με αεροπλάνο που έχει χάσει όλα του τα όργανα, έξω επικρατεί συγκλονιστική κακοκαιρία, μηδενική ορατότητα και που καλείται ο πιλότος να προσγειώσει το αεροπλάνο με το μάτι, με μοναδικό σύμμαχο την εμπειρία του και χωρίς ασφαλώς να υπάρξει καμία ανατάραξη ώστε να αγχωθούν οι επιβάτες. Όλα στα τυφλά λοιπόν διότι τα υπερεκτιμημένα, καλοπληρωμένα και παγκοσμίως γνωστά προγνωστικά μοντέλα αδυνατούν να καθορίσουν τη θέση και την κίνηση ενός βαρομευρικού χαμηλού ώστε με τη σειρά μας να βοηθηθούμε, να αποκωδικοποιήσουμε όλες εκείνες τις μεταβλητές που χρειάζεται ώστε να αποδώσουμε σωστά την εξέλιξη του καιρού. Και όλα αυτά λίγες ώρες πριν την έλευση της κακοκαιρίας!

Οι πολίτες από την άλλη περιμένουν με αγωνία εμάς τους Μετεωρολόγους να τους πούμε τι θα γίνει, και εμείς παρουσιάζουμε διαφορετικές προγνώσεις. Πιστέψτε με, κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναζήσει, δεν ξέρω κιόλας αν το έχουν ξαναζήσει και άλλοι συνάδελφοι που είναι πολλές δεκαετίες Μετεωρολόγοι και μάλιστα καλοί στη δουλειά τους. Έχουμε λοιπόν ο καθένας από εμάς δώσει την πρόγνωση του και αναμένουμε μια σχεδόν «τυφλή» σε εξέλιξη κακοκαιρία, όχι επειδή ευθυνόμαστε εμείς, αλλά επειδή πλέον χάσαμε τα «εργαλεία» μας ώστε να σας ενημερώσουμε σωστά, όπως σας έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Από τη μεριά μου σας ενημέρωσα αναλυτικά.

Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η εξέλιξη, από τη Θήβα δηλαδή και βορειότερα (έως και την Αλεξανδρούπολη) οι χιονοπτώσεις θα επηρεάζουν και τα πεδινά και ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, πρόσκαιρα, να χιονίσει μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από τα βόρεια προάστια της Αττικής και πάνω. Προσωπικά έχω θυμώσει τρομερά, πρώτα με τον εαυτό μου διότι ξέρετε ότι θέλω να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται όταν σας παρουσιάζω τον καιρό (παρόλα αυτά σας έδωσα πλήρη πρόγνωση) και δεύτερον λόγω της τρομακτικής αστοχίας της ίδιας της τεχνολογίας που λειτουργεί ασφαλώς ως σημαντικό εργαλείο μας. Εν αναμονή λοιπόν μιας από τις πιο «τυφλές» κακοκαιρίες των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών…

Με εκτίμηση,

Γιάννης Καλλιάνος

ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ", ΣΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ Στα 12 χρόνια που ασχολούμαι…

Gepostet von Γιάννης Καλλιάνος am Freitag, 22. Februar 2019

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ενημέρωση

8 «σκληρές» αλήθειες που δεν γνωρίζατε για την στύση.

Με φράσεις όπως “YOLO (ζεις μόνο μία φορά)” να ακούγονται συχνά, είναι λογικό να κάνετε ατασθαλίες με κάθε ευκαιρία. Αυτό μπορεί να σημαίνει την άφθονη κατανάλωση μπύρας, το ασύστολο κάπνισμα, ή το ξενύχτι μπροστά στον υπολογιστή, ακόμη και αν αυτόν τον χρόνο τον στερείτε από τον ύπνο σας.

Η παγωμένη μπύρα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, ένα τσιγάρο μπορεί να σας χαλαρώσει, και το να μείνετε ξύπνιοι μέχρι το αργά βράδυ μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και είναι κάτι που μπορείτε να γυρίσετε πίσω. Μπορείτε να αλλάξετε τις συνήθειές σας, αλλά δεν μπορείτε να αναιρέσετε τα αποτελέσματα σε μια νύχτα. Γι’ αυτό σας λέμε να βάλετε ένα φρένο και να αξιολογήσετε εκ νέου τις συνήθειές σας, επειδή η υγεία σας μπορεί βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εμείς θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στο πώς οι κακές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν την ανδρική στύση.

Η στυτική δυσλειτουργία, δηλαδή η αδυναμία να διατήρησης της στύσης κατά την διάρκεια της σ3 ξουαλικής πράξης, επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και τις σχέσεις. Περίπου 18 εκατομμύρια άνδρες στις Η.Π.Α. αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.Να επισημάνουμε, επίσης, ότι είναι ένα περιστασιακό πρόβλημα και δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε, αλλά αν θέλετε να μην συμβαίνει συχνά, πρέπει να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Προσέξτε το μέγεθος της μέσης σας.

Εξαρτάται, βέβαια, από το ύψος σας, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Cornell, οι άνδρες με πάνω από 100 εκατοστά περίμετρο μέσης είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία.

Το κάπνισμα δυσκολεύει τη στύση.

Γνωρίζατε ότι το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας για τους άνδρες κάτω των 40; Το κάπνισμα οδηγεί σε συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, οι οποίες φράζουν κανονική ροή του αίματος.Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνδρες που καπνίζουν 20 τσιγάρα ή περισσότερα την ημέρα μέρα κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν κατά 60% περισσότερο προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν.

Το αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι το αλκοόλ κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο σ3 ξουαλικοί. Σίγουρα, μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να νιώθετε πιο ελεύθεροι, αλλά στην πραγματικότητα, αν πιείτε πάρα πολύ, μπορεί να μειωθούν οι σ3 ξουαλικές σας επιθυμίες. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ορίζουν ως μέτρο τα δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.

Στοματική υγιεινή και ανοσοποιητικό σύστημα.

Το Journal of Sexual Medicine δημοσίευσε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από περιοδοντίτιδα ή ουλίτιδα. Αυτό συμβαίνει επειδή η φλεγμονή, η οποία εμφανίζεται ως αντίδραση σε τραυματισμό ή μόλυνση, μπορεί να μεταδοθεί από τα ούλα προς το υπόλοιπο σώμα. Για να αποτρέψετε τα βακτηρίδια, βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα τα δόντια σας και να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας.

Στρες και το άγχος

Το στρες και το άγχος είναι κοινές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας. Το στρες μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, όπως μια προθεσμία, οικονομικά προβλήματα, οικογενειακή θέματα, ή την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Παρόλο που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε τις περισσότερες φορές, μπορούμε να κάνουμε μερικά πράγματα για να ανακουφιστούμε από το άγχος.Το σημαντικότερο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε τις αρνητικές σχέσεις και να να εκφράζετε αυτό ακριβώς που αισθάνεστε.

Να ξεκουράζεστε αρκετά

Η στέρηση ύπνου μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Αν έχετε ακανόνιστο ωράριο ύπνου, πρέπει να το διαχειριστείτε. Δεν χρειάζεται να κόψετε τις αγαπημένες σας συνήθειες, απλώς να τις οργανώσετε και να τις μετριάσετε. Προγραμματίστε το χρόνο σας.

Να τρώτε καλά και να κινείστε.

Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που βοηθούν τους άνδρες στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Εάν έχετε αρκετά περιττά κιλά ή πάσχετε από διαβήτη, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.Διατηρήστε ένα υγιές βάρος μέσω της άσκησης και της σωστής διατροφής. Αποφεύγετε να τρώτε τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα, και φροντίστε να ενσωματώσετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Σιχαίνεστε το διάβασμα; Ακολουθήστε έναν απλό κανόνα.

Ένας γενικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι “Ό, τι είναι κακό για την καρδιά ενός άντρα είναι επίσης κακό για το πέος του”, λέει ο Andrew McCullough, από το Langone Medical Center της Νέας Υόρκης.

διαφορετικό

Continue Reading

Ενημέρωση

Απίστευτο Θράσος στο Ελλαδιστάν! Διευθύντρια σε σούπερ μάρκετ έστειλε ραβασάκι: «Χαμογελάτε που παίρνετε τα 300 ευρώ» (ΦΩΤΟ)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ραβασάκι που μοιράστηκε από την εργοδοσία μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη χώρα μας, προς τους εργαζόμενους. Το ραβασάκι δεν είναι κανόνες καλής συμπεριφοράς απέναντι στους πελάτες αλλά ένα κατάπτυστο κείμενο που ζητάει από τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή παίρνουν 300 ευρώ το μήνα.

Γράφει με ειρωνικό ύφος μεταξύ άλλων:

  • Να χαμογελάτε επειδή εργάζεστε σε μια εταιρία που επένδυσε χρήματα για να συνεχίσετε να εργάζεστε.
  • Να χαμογελάτε επειδή πληρώνεστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 ευρώ θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)

Καλό θα είναι από την διοίκηση αυτής της αλυσίδας να συνετίσουν την συγκεκριμένη διευθύντρια διότι αυτή πληρώνεται κάποιες χιλιάδες ευρώ για να ειρωνεύεται εργαζόμενους με οικογένειες που δεν έχουν την δική της τύχη (γιατί τύχη είναι όταν είσαι υψηλόμισθος) και τους προσβάλλει με τέτοιο τρόπο.

Πηγη

Continue Reading

Ενημέρωση

Η Ιωάννα Τούνη πήγε πάλι στα χιόνια με μαγιό και τσιτσιδώθηκε για να μπει καλά ο Μάρτης

Η τολμηρή και σέξι Ιωάννα Τούνη υποδέχτηκε την άνοιξη με έναν παράδοξο τρόπο: φορώντας το μαγιό της μέσα στα χιόνια στα 3-5 Πηγάδια.Με ένα μικροσκοπικό μαγιό, χνουδωτές μπότες και παλτό ριγμένο ελαφρά στους ώμους, αποφάσισε να υποδεχτεί τον Μάρτη και την εποχή της άνοιξης.Η Ιωάννα Τούνη “έχει λιώσει τα χιόνια” αρκετές φορές με τις εμφανίσεις της, καθώς έχει ένα θεσπέσιο σώμα και πάντοτε παιχνιδιάρικη διάθεση.


Αυτή τη φορά φωτογραφήθηκε στα 3-5 Πηγάδια, κοντά στην πόλη της Νάουσας, και ανέβασε στο Instagram την παρακάτω φωτογραφία, σχολιάζοντας:Όταν επιτέλους έχει φτάσει η πρώτη μέρα της άνοιξης, αλλά έξω έχει ΨΟΦΟΚΡΥΟ!! ⛄️ Καλό μήνααααα! Κάνε #tag τους κολλητούς για να μπει καλά ο Μάρτης❤️

Continue Reading

BEST

VIDEO7 μήνες ago

Αποκλειστικο – Ιδού Το Βίντεο Της Ντροπής: Οπαδοί Του Ολυμπιακού Μαχαιρώνουν 22χρονη Κοπέλα

Απίστευτη φρίκη και βία: Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται ξεκάθαρα οπαδοί του Ολυμπιακού – σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας...

Ενημέρωση7 μήνες ago

8 «σκληρές» αλήθειες που δεν γνωρίζατε για την στύση.

Με φράσεις όπως “YOLO (ζεις μόνο μία φορά)” να ακούγονται συχνά, είναι λογικό να κάνετε ατασθαλίες με κάθε ευκαιρία. Αυτό μπορεί να σημαίνει...

Ενημέρωση7 μήνες ago

Απίστευτο Θράσος στο Ελλαδιστάν! Διευθύντρια σε σούπερ μάρκετ έστειλε ραβασάκι: «Χαμογελάτε που παίρνετε τα 300 ευρώ» (ΦΩΤΟ)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ραβασάκι που μοιράστηκε από την εργοδοσία μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη χώρα μας, προς...

Ενημέρωση7 μήνες ago

Η Ιωάννα Τούνη πήγε πάλι στα χιόνια με μαγιό και τσιτσιδώθηκε για να μπει καλά ο Μάρτης

Η τολμηρή και σέξι Ιωάννα Τούνη υποδέχτηκε την άνοιξη με έναν παράδοξο τρόπο: φορώντας το μαγιό της μέσα στα χιόνια...

Επικαιρότητα7 μήνες ago

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑΙΝΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Κατά περίεργο τρόπο, την ώρα που κανείς δεν ξέρει ποια είναι η τύχη της κοπέλας που κρατείται σε φυλακές υψίστης...

Advertisment
Copyright © 2018 4-Men.gr , powered by WordPress.